Ulkoistaminen Suomessa: työntekijöiden kokemukset

Suomea pidetään yhtenä Euroopan lupaavimmista maista ulkoistamiselle. Monilla korkeapalkkaisilla aloilla ulkoistamisesta on tullut sääntö, ja ulkoista työvoimaa hakevien yritysten määrä kasvaa jatkuvasti niin Suomessa kuin sen ulkopuolellakin. Tilastot ja suurten yhtiöiden julistukset eivät kuitenkaan kerro työntekijöiden kokemuksista ulkoistamisesta, joten kysyimme niiltä itseltään.

Vilmos, Budapest, 26, työntekijä

Unkarilainen nuoriso on sidoksissa ulkoistamiseen, joten suhtauduin siihen ensisijaisena työllistymistapana alusta alkaen.

Ensimmäiset kaksi vuottani ulkoistuksessa olivat kuitenkin hyvin epävakaat. Suurin osa yrityksistä vastaanottivat työntekijöitä vain y

Ensimmäiset kaksi vuottani ulkoistuksessa olivat kuitenkin hyvin epävakaat. Suurin osa yrityksistä vastaanottivat työntekijöitä vain yhteen hankkeeseen.

Työnteko yhdellä suomalaisella teknologiajätillä (en valitettavasti voi kertoa yksityiskohtia salassapitosopimuksen vuoksi) osoittautui täysin erilaiseksi. Työskentelimme käytännössä kuin paikalliset työntekijät ja meihin suhtauduttiin täysin samalla tavalla. Ainoa huomattava eromme oli siinä, että kun suomalaiset menivät töiden jälkeen kotiin, me menimme meille tarjottuun asuntoon laitoksen lähellä.

 

 

 

 

Erik, Turku, 24, huolitsija


Suomen logistiikka on jo kauan käytännössä kokonaan muodostunut ulkoistamisesta. ”Ylimääräisten” yhteistyökumppaneiden pitämisen sijaan yhtiöt ottavat mieluummin yhteyttä yrityksiin, jotka tarjoavat tarvitun alan ammattilaisia. Kun valitsin ammattini, huomioin heti tälläisen toimintatavan.

Totta puhuen ei ole väliä, teetkö töitä yritykselle, jonka tuotteita toimitat, vai työntekijöitä tarjoavalle yritykselle. Jälkimmäisessä tapauksessa elämästäsi tulee kuitenkin huomattavasti helpompaa, sillä niin sinulla on aina töitä. Jos yhden asiakasyrityksen asiat eivät sujuneet parhaalla tavalla, alat vain palvelemaan toista.

Lisäksi, jos joudut työn vuoksi toiselle puolelle Suomea pitkäksi aikaa, Wefind tarjoaa asunnon, joten työskentely on entistäkin mukavempaa.

Aleks, Tallinna, 38, metsuri

Ulkoistettu työ Suomessa osoittautui minulle ainutlaatuiseksi ja erottuu kaikesta, johon olen törmännyt muissa Euroopan maissa. Täällä suurten yhtiöiden lisäksi myös pienet perheyritykset ulkoistavat työvoimaa. Eikä läheskään vain avustavien työntekijöiden muodossa. Olen jo kolme vuotta työskennellyt metsäteollisuudessa toimivalle perheyritykselle. Perheen jäsenet työskentelevät hankittujen työntekijöiden kanssa yhteistyössä. Kyllä, työ on rankkaa eikä ole korkeapalkkaisinta, mutta ero yrityksen sisäisissä suhteissa tekee siitä kannattavaa. Varsinkin, kun minut työllistänyt yritys tarjoaa asunnon, mikä luo säästöä.

Matias, Frankfurt, 41, rakennusmies

Suomalaisten yritysten lähestymistapa eroaa kovasti siitä, jota harjoitetaan Saksassa. Suomalaiset eivät välitä, oletko suomalainen, ruotsalainen, saksalainen vai jokin muu. Suomalaiset eivät tuhlaa aikaa ja hermoja epäolennaisiin asioihin. Jos olet niillä töissä, tärkeintä on, että teet työsi hyvin. Muulla ei ole väliä.

Ainoa huono puoli suomalaisissa yrityksissä työskentelyssä ovat varmaankin mahdolliset vaikeudet verotuksessa. Onneksi yhtiö, jonka kautta tarjosin palvelujani auttoi siinä. Yksin olisin varmasti tehnyt virheen jossakin. Lisäksi yhtiö tarjosi minulle asunnon töiden ajaksi, mikä säästi aikaani ja rahaani.

Toinen blogeja